×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 40
44
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
96
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
83
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
23
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
6
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
98
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

Ez a kovászos változata ennek a fantasztikus lángosnak.   Hozzávalók: 200g kovászolt kovász  3dl langyos víz 500g liszt 10g só kb. 0,5dl olaj Elkészítés:A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet és a sót. Összedolgozzuk, hogy keményebb galuskatészta sűrűségű legyen. Letakarva pihentetjük kb. 1 órát.Majd körbelocsoljuk az olajjal és körbe a […]
Keresem Eleket!!!Keresem ezt a nyűves dögöt. Kb 60-80 cm magas és egy két méter hosszú szar minőségű lánc lóg a nyakában. Öt napja vettem a rühes cimborájával együtt. Annak kb 15 percig élveztem a társaságát és úgy tépte el a láncot,hogy öröm volt nézni. Azt a rákos dögöt az akció után két órával már az […]
A menta történetéről és jótékony hatásairól már született bejegyzés a Fűvészblogon. A mentát virágzás előtt kell begyűjteni, évente akár háromszor is. Ne a tövénél vágjuk le, hanem hagyjunk pár centi szárat és levelet rajta.  Gyógynövényként és fűszerként a leveleit használjuk, ezért ha szárral együtt szárítjuk, akkor is el kell távolítani a leveleket a szárról. Szárítás […]
Tulajdonképpen ez is csak egy egyszerű kovászos kenyér, de ezt a bejegyzést elsősorban azért írom, mert az évek alatt kissé változtattam az alapmennyiségeken és az elkészítési technikán is. Na nem olyan sok és hatalmas változások, de összességében van annyi, hogy megérdemel egy új posztot…. 5 éve, hogy elkezdtem a kovászolást (bejegyzést lásd itt), azóta nem […]
Ralph atya és a vörös szépség, Maggie Cleary szerelmére nehéz nem emlékeznie azoknak, akik látták a Tövismadarakat. A négy részes minisorozat rengeteg néző szívét rabolta el. A 90-es évek végén láthattuk a magyar televízióban, és sokunkat szögezett a fotelba hetente vagy kéthetente a folytatás. Nem tudtuk minek örüljünk jobban, hogy az atya megmaradjon Istennek tett […]
Számtalan olyan tevékenység van munkánk során, amelyet már rutinból csinálunk. És bizony ha már magunk mögött hagyunk pár évet, hajlamosak vagyunk a nagy rohanásban elfelejteni a szabályos végrehajtást, pedig nagyon is belénk döngölték anno. Majd egy egy eltévedt pillanatunkban – mint én most -, aztán feltesszük a kérdést: Pontosan hogyan is tanultuk? Emellett vannak olyan […]
Az általam eddig bejárt szurdokok közül szerintem a Medve-szurdok (Bärenschützklamm) a legnehezebb. De mindenki meg tudja csinálni és megéri a fáradtságot, mert nagyon szép és vadregényes. Ide is bármikor visszamennék, és vállalnám a három napos izomlázat, ami a szép emlékek mellé marad utána. 🙂 Hol található? A Medve-szurdok egész közel van, Ausztriában, Stájerországban, Graztól északra, […]
A békeliliomként is hívott vitorlavirág igénytelen, mégis dekoratív szobanövény. Könnyen nevelhető, gondozása egyszerű, egész évben otthonunk dísze lehet. Zöld növényként is mutatós, de igazi szépségét a fellevéllel körülölelt virág adja.      A vitorlavirág (Spathiphyllum) torzsavirágzatú, az igen tartós, fehér vitorlaszerű képződmény valójában egy fellevél, ami idővel zöldre színeződik, majd 5-6 hét elteltével elszárad. A trópusi eredtű […]
” Csak az él, ami szüntelenül képes megújulni. Ilyen egy házasság, egy barátság és egy szerelem is. Ha szeretsz valakit, mindennap újra bele kell szeretni.  Naponta sok ezer sejtünk hal meg s születik újjá. Amíg élünk, semmi sem fix – csak a változás. Ha azt hiszed, egy kapcsolatot a lelkedben már végleg elintéztél, és a […]
Áfonya dzsem, lekvár: különleges. Nemcsak azért, mert ki kell nyitnod a pénztárcádat, ha lekvárt szeretnél főzni belőle, hanem azért is, mert sok értékes anyagot tartalmaz. Minden évben készítek lekvárt vagy dzsemet áfonyából kis üvegekben – zselésítő anyag hozzáadása és újabban tartósítószer nélkül, mivel a vadashoz ezt kedveli legjobban a családom. Megosztom Tweet Oldal ajánlása emailben […]